Søk og nesearbeid

Ta med hunden på en morsom aktivitet! Her får hunden jobbet med sin unike luktesans! For oss mennesker er synet det viktigste sanseorganet. For hundene er det luktesansen. Ved hjelp av nesen og luktesansen sin, oppdager og opplever hunden sine omgivelser og omverdenen. Den fungerer som informasjonssenter, kikkert og varselsystem på en og samme tid.

Kurset går over 6 kurskvelder fra kl 19:00 - ca 20:30 

Datoer:

  1. Torsdag 18. april 
  2. Torsdag 25. april 
  3. Torsdag 2. Mai (flytter denne om mange har tatt fri) 
  4. Onsdag 8. mai 
  5. Torsdag 16. mai 
  6. Onsdag 22. mai 

Vi starter ved Gardermovegen 108, 2060 Gardermoen.  Dette er på en gård og vi har mange miljøer hvor vi kan etterhvert utfordre hundene i søket.

Hva er nesearbeid?

Nesearbeid høres kanskje avansert ut, men det er veldig enkelt! Det innebærer at du som hundefører gir søksoppgaver til hunden din. Det kan være søk etter godbiter eller leke, en gjenstand, eller søk etter en bestemt duft.

Hvem er dette kurset for?

Kurset passer for alle hunder, uansett alder og størrelse. Vi vil blant annet jobbe med søk etter godbit/leke, tapte gjenstander, pinner og spor etter mennesker. Vi kommer til å være i skogen på flere av kurskveldene. Målet med kurset er at du som hundefører får inspirasjon til å trene enkle spor- og søksøvelser i hverdagen.

Hvorfor er det bra å gi hunden søksoppgaver?

Luktesansen er særdeles godt utviklet hos hunder, og må kunne hevdes å være hundens viktigste sans. Å la hunden få snuse rundt på turer i hverdagen er fint, men å gi hunden søksoppgaver satt i system er mentalt stimulerende og veldig god hjernetrim. Hunder som lærer seg å aktivt bruke og stole på nesa si, blir ofte roligere og tryggere i ulike miljøer. Dessuten legger søksoppgaver til rette for et supert samarbeid med deg som hundefører.

Samarbeidspartnere
p-2 p-1 p-3