Søk og nesearbeid

Søk og nesearbeid 

Ta med hunden på en morsom aktivitet! Her får hunden jobbet med sin unike luktesans! For oss mennesker er synet det viktigste sanseorganet. For hundene er det luktesansen. Ved hjelp av nesen og luktesansen sin, oppdager og opplever hunden sine omgivelser og omverdenen. Den fungerer som informasjonssenter, kikkert og varselsystem på en og samme tid.

Hva er nesearbeid?

Nesearbeid høres kanskje avansert ut, men det er veldig enkelt! Det innebærer at du som hundefører gir søksoppgaver til hunden din. Det kan være søk etter godbiter eller leke, en gjenstand, eller søk etter en bestemt duft.

Hvorfor er det bra å gi hunden søksoppgaver?

Luktesansen er særdeles godt utviklet hos hunder, og må kunne hevdes å være hundens viktigste sans. Å la hunden få snuse rundt på turer i hverdagen er fint, men å gi hunden søksoppgaver satt i system er mentalt stimulerende og veldig god hjernetrim. Hunder som lærer seg å aktivt bruke og stole på nesa si, blir ofte roligere og tryggere i ulike miljøer. Dessuten legger søksoppgaver til rette for et supert samarbeid med deg som hundefører.

Hvem er dette kurset for?

Søk og nesearbeid passer for alle hunder, uansett alder og størrelse. Målet med kurset er at du som hundefører får inspirasjon til å trene enkle søksøvelser i hverdagen.

For å sikre at hunden får brukt luktesansen og gjort søksoppgavene uten forstyrrelser, har vi kun en og en hund i aktivitet om gangen.

Kurset holdes på dagtid og går over 3 tirsdager fra kl 11:00-14:00 

Sted: Presteveien 14, 1344 Haslum (innendørs trening)

Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.
Samarbeidspartnere
p-2 p-1 p-3